Websitevoor restaurants

Het visitekaartje voor jouw restaurant

De restaurant website kan je zien als het visitekaartje van jouw restaurant. Op de website krijgt de consument een beeld van hoe jouw restaurant eruit ziet, wat er op de menukaart staat, waar het ligt en op welke manier er een reservering gemaakt kan worden.

Consumentengedrag
Consumenten bezoeken zo’n 2 tot 4 restaurant websites voordat zij een keuze maken. Bedenk zelf maar eens als je ergens wilt gaan eten dat je vaak de website gebruikt om de menukaart en de prijzen te bekijken. Wij Nederlanders willen weten wat er op de kaart staat en wat wij ongeveer uit gaan geven. Het is dus belangrijk dat de informatie up-to-date en aantrekkelijk is.

Up-to-date
Het is ook belangrijk dat de website goed onderhouden wordt. Dat daar regelmatig nieuwe content op geplaatst wordt en dat deze up-to-date wordt gehouden. Tevens wil je ook dat jouw website mee gaat met de seizoenen van het jaar. Het zou dan ook fijn zijn wanneer je zelf jouw website bij kunt houden en kleine aanpassingen zelf kunt doen. Dit scheelt je maandelijkse onderhoudskosten.

Uitstraling
De website moet de sfeer van het restaurant uitstralen. Dit ligt altijd op 1 lijn. Zo krijgt de bezoeker van de website een juist beeld van het restaurant.

Mogelijkheden
We bieden verschillende mogelijkheden aan op het gebied van websites. Je kunt deze zelf bijhouden en up-to-date houden, of je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden. We zetten op deze pagina de mogelijkheden op een rijtje.

Wil je geen ondersteuning in de marketing en ben je misschien alleen op zoek naar een nieuwe website? Dat is ook mogelijk. Bekijk hier een aantal voorbeelden van websites die door RestaurantSupport gemaakt zijn.

Bavette-homepage-website-RestaurantSupport

RestaurantBavette's

website
Restaurant Bavette in Maasland is in alle opzichten uniek. In de gerenoveerde boerderij wordt vlees geserveerd afkomstig van eigen boerderij. Dit vlees staat uiteraard op de menukaart en wordt geserveerd middels een meat market. Bavette beschikt ook over een winkel, een wijnbar en een cateringservice.

We hebben ervoor gekozen om op alle pagina’s grote foto’s te gebruiken die een mooie sfeerimpressie geven van het geheel. De menukaart pagina is naast de homepage de 2e pagina die het meest bezocht wordt. Wij Nederlanders zijn immers benieuwd naar de gerechten en de prijs. Zorg er dus altijd voor dat je menukaart uitgeschreven is en niet geopend hoeft te worden via een Pdf-bestand. Maak het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk.


Baker'sDough

website
Baker’s Dough is de eerste cookie dough bar in Nederland. Een concept dat zo razend populair is dat er dagelijks rijen voor de deur staan voor deze lekkernij.

De website wordt dagelijks veel bezocht door mensen die het verhaal achter Baker’s Dough willen weten, de menukaart willen bekijken en hier deel van willen uitmaken. De social-media wordt ingeladen in de website om volgers meer bij het geheel te betrekken. Ook in de media wordt er veel over Baker’s Dough geschreven. Het is goed om dat aan de bezoeker te laten zien.


Ga door naar de volgende stap...

Naar het restaurant